onsdag 20 januari 2010

Djupfryst och halvt upptinad

Gick en runda i trädgården. Snön har sjunkit ihop (till fuktig kramsnö),så stövelkanten klarar sig. Studerade spåren med barnen och vi upptäckte harspår, fågel (troligen skata), rådjur och grannens katt.De har trafikerat trädgården kors och tvärs! En upptrampad stig slutade under boden- undrar vem som bosatt sig där?
För att inte tala om "tunnelbanesystemet" under snötäcket, sorkar och möss och vad de åstadkommit?
I ett hörn av rabatten var lavendelbusken framgrävd, helt blottad. Rådjuret har en känslig nos som känner doften genom snötäcket! Kräsna rådjur har vi erfarenhet av här, riktiga finsmakare!- eller handlar det om överlevnad?

Själv ville jag helst gå ide i slutet av november för att vakna i slutet på mars, men det är tyvärr inte möjligt, utom kanske mentalt,vilket omgivningen kanske märker av. Tröstande med förra årets sommarbilder! Tröstande med nya planer och drömmar, mer eller mindre realistiska projekt. Nytt år, nya möjligheter! Djupfryst halva året, men tinar upp när den efterlängtade posten kommer! Beställda leveranser med rasslande fröpåsar fulla av spänning och förväntan!
Nu ska här sås! De som ska köldbehandlas ska ut i snödrivorna strax.- Så, så, så...frö, frö, frö!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar