lördag 6 februari 2010

Vintersol på lekstugan

Katastrofens omfattning är ännu inte fastslagen. Vadade ut i midjehög snö för att skotta av taket på växthuset,men försent! Växthustaket har rasat under snötyngden. Man får vara glad att man inte är ekonomiskt beroende av avkastningen som den lokale jordgubbsodlaren som har riktiga stora växthus! Det kanske går att böja till aluminiumramarna och i värsta fall kanske man kan spänna upp något byggplastaktigt? (När en hemlig dröm om "nästa" växthus......Men det blir på längre sikt.)
Pelargonerna är nästan klara, ansade och ombytta och ordentligt färgmärkta, vit, röd och rosa, samt ett par sticklingar från en cerise moderplanta som gick hädan. Hoppas de tar sig!

Frösåendet har ju nu kommit i ett annat läge med tanke på växthustaket, men jag sår nog det jag tänkt ändå. Har en låda bredsådda blåklockor jag inte vet vad jag ska göra av. De hann gro inne innan jag hann få ut dem för kallstratifiering, fast det nog inte behövdes för de grodde väldigt bra! Än så länge är de yttepyttesmå groddar så de tar ju ingen plats ännu.

Idag är det ingen sol som på bilden, utan gråvädersmulet, men ett rasat växthus är inget kul att fota! En solig lekstuga ä roligare....

2 kommentarer:

  1. Jag sitter just nu med egna växthusfunderingar, så det var inte roligt att läsa om ditt växthus. Fy vad tråkigt!!!
    Men drömma vidare måste man... Lycka till med frösådder trots raserat växthus.
    Elinore

    SvaraRadera
  2. Tack Elinor! Annars är växthus himla roliga! Låt dig inte avskräckas, Lycka Till!

    SvaraRadera