måndag 24 januari 2011

Taggigt och "off topic"

Igelkottar och kaktusar! Igelkottarna som är i dvala är ju bekymmerslösa just nu. Men jag har taggarna ut som en kaktus då. Varför? Jag blir lite sur när mina tvååriga apelsinplantor tog och tvärdog! Likadant med halvåriga citroner, tvärdöda! Men jag får väl läsa på lite mer om citrusodling då. Ja, allt blir ju inte bra, hur man än gör med odleriet. Somligt gror, annat går inte ens att "glo upp". T ex champinjonerna.(Visserligen mitt eget fel för jag klantade mig från början...)Nerlagt.

Svärmorkudde i Göteborgs Botaniska som har fina växthus att besöka om man längtar efter grönska.

Nu frångår jag odlingen en stund, ursäkta! En ny hobby är att sy dockkläder till dotterns barnaskara. Roligt och utmanande, för jag är inte helt överens med min symaskin alltid....


Första försöket


Blommigt tyg blir man ju glad av, särskilt dottern...


Leka kalas!


Pyjamas


Tuff kille.

Hi five!

3 kommentarer:

  1. Ja, det här med odling är inte alltid så enkelt, man blir så glad över allt som kommer upp och man tycker man sköter om det på bästa sätt, men rätt som det är så dör alltihop.
    Kram Anne-Lie

    SvaraRadera
  2. Tråkigt med plantorna. Det blir inte alltid som man tänkt sig - vissa saker dör hur man än pysslar om, medan andra överlever bortglömda i källaren. Inte helt lätt att begripa sig på!
    Kram Ester

    SvaraRadera