tisdag 1 mars 2011

De fyra elementen

Eld,jord,luft och vatten
Det är den första vårmånaden mars med snöslask, smutsiga drivor i oändlighet och ett snötäcke som inte verkar ge sig på ett tag eftersom det förvandlats till mer is än snö. Det är svårt att tro att man bor på ett (innerst inne men ändå) glödande klot!

Förnimmer mest isgator: Livet är glatt när det är halt! Förodlandet kräver ständiga inköp av påsjord. Min egen specialkomponerade blandning räckte inte, långt och för den delen är det svårt att försvara för omgivningen,den ansenliga mängd som det totalt blir. Längtar efter att få se barmark och är nyfiken på vad som döljer sig i jorden! Jag har diffusa minnesbilder av vad som planterades den förra säsongen och anteckningarna hjälper inte eftersom de inte ger någon helhetsbild (eller så har någon i smyg krypterat hela rasket!)

Drömmer om kindsmekande milda västanvindar och undrar hur det kommer sig att vissa fåglar flyttar söderöver och andra inte? De som stannar har det ju inte så lätt.

Kanske man skulle satsa på ett akvarium? Vad sägs om havsanemoner?


Havets hus,Danmark


I sitt rätta element!

Nå, så utflippat det kan bli, när man i sin iver står i köket och försöker att inte sprätta jord överallt, utan i krukorna vid omplanteringar och tankarna ångar iväg.
Ha det!

1 kommentar:

  1. Haha, jag trodde havsanemonsrna var en bild på kaktusdahlior först :-)
    Här blev det vår idag! Härligt!

    SvaraRadera