fredag 27 maj 2011

Solsken i Tallinn- regn i Borås

Förra veckan var vi alltså på resande fot, Annikka och jag. Det var en underbar helg i Tallinn och besöket på växtmarknaden i Tuuri. Strålande solsken, mycket att se, god mat och fin shopping!


Väl hemma med ”godsakerna” ( Iris,variegerad daglilja,jättestor funkia, ett par clematis mm) insåg jag att planteringskön blivit längre. Det fanns lagom stora ”hål” i rabatterna. Nästan alla inköpta plantor fann sina platser ganska snart. Klematisen fick ersätta en död klängros och nu hoppas jag på blommande Multiblue och Valge Daam tillsammans i ett torn.

Skred till verket med att fixa två pallkragar för de försådda kålrötterna , den röda grönkålen och gurkorna som trängdes i små byttor i växthuset. När man ser sin trädgård efter några dagars frånvaro, överraskas man av hur frodigt och uppväxt det blivit bara på några dagar!
Vädret är ju som det är med ett tydligen oändligt pärlband av regnskurar…Då är det läge för växthuspyssel. Somligt ska ut och särskilt tomaterna behövde en omplantering, den sista och jag hoppas att de ska komma igång ordentligt snart. Paprikor och chilli både blommar och sätter frukt för fullt!

Lista på vad som bör göras:
Tömma komposten, kantskära rabatterna, rensa ogräs, få upp en rosenbåge och dito väntande klängrosor, planera och komponera sommarkrukorna.-Hur kombinera blåsalvia, petunior, pelargon, prydnadshirs och blomsterkrasse på mest pikanta sätt?
Längtar också efter att rundelns mur ska bli färdig!

Petunia, gul?
Solrolmätning: ca 90cm
Chilli på gång!

I växthuset

Hav förtröstan i regnet, det går ju att odla näckrosor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar