lördag 10 september 2011

Jaha, hösten är här! Onekligen känner man sig lite vissen….
Ser ändå fram emot finalen med färgernas fyrverkeri!

Grejar med allt och ingenting på lediga stunder. Ommöbleringar i rabatterna t e x. Somligt som vuxit på höjden skymde lägre växter och så kan man ju inte ha det! Har slaktat solrosorna som lagt sig på marken i senaste regnovädret och förpassat blasten till komposten och blommorna sparas till fåglarna. Är trött på solrosor! Ska inte odla sådana nästa år har jag bestämt.

Fast visst är det en fascinerande växt!Hämta inspiration ! Rångedala hade 50% rea och Cramers nyinvigning i helgen….Bland annat blev det en Ginnalalönn och ett präktigt exemplar av guldazalea (rhod. Luteum)….. Hoppas på en mildare vinter!Såhär stilig blev Kronärtskockan som fick gå upp i blom. Helt enligt planerna! Som en tistel ungefär...Ska även erkänna att jag fortfarande inte smakat på denna sk delikatess.

Nytt delprojekt: Ser ni vattenblänket den lilla dammen? Nä, inte jag heller, men en rund 150 liters balja är inköpt. Behöver mer kantsten och täckbark, tid samt ork. Kan man beställa det på nätet?

En gladiolusbukett. Den lila, skulle varit blå, men helt okej ändå!
Härligt att ha blommor som man kan ta in buketter ett tag till.
Trevlig helg och hoppas ni hittar mycket svamp ni som går i skogen!

3 kommentarer:

 1. Jag älskar solrosor, och jag tycker det har varit så intressant att läsa om när du varit ute och mätt dina.
  Gladiolusen är jättefin.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja det är lite otäckt när vi börjar komma fram så här i september, blir det frost inatt är det snart dax att tänka på. Vart tog den långa sommaren vägen. Nåja, nu är det dax att tänka på vårblommor och lökar. Jag gillar solrosor men har inte haft mer än de fåglarna sått, en sådan där solrosrabatt ala Mandelmans ska jag ha någon dag. Spännande med damm! vill ha! Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Jag ser inte vattenblänket heller men jag kan föreställa mej hur snyggt det kan se ut :)kram Suss

  SvaraRadera