måndag 3 oktober 2011

Sommarens sista suck

Dahlian (dinnerplate-variant) slog ut långt om länge. Alla dahlior blommar fortfarande för fulla muggar helt obekymrade om att frostknäppen närmar sig. Men det kändes långt bort i lördags när solen värmde och hammocken lockade.

Solrosfröna tog slut i förtid!

Höstkänsla


Funderar på att bredda denna rabatt för att plantera strålrudbeckia längs med hela framkanten då dagliljeblasten gör sig bra i bakgrunden. Men det får bli en annan gång......

Dis och dimma är annars det vanligaste, om det inte regnar förstås!
Men ändå, mer ny härlig planteringsyta! Än är det inte kört!


Komposten fylls på allt eftersom......


Kärleksört lyser också upp


Ett helt vitt blad på denna brokbladiga pelargon som jag inte vet namnet på.Blommar med mindre rosa blommor. Annars är det dags att plocka in pelargonerna för vinterförvaring. De flerfärgade verkar kinkigare att övervintra så dem har jag under uppsikt i fönstren. Vanliga zonaler klarar sig bra i källaren.


Black Velvet violet, frösådd. Tycker om de mörka bladen.Höstigt med torkade skockor kan också vara dekorativt. Nu ska jag se om plantorna kan övervintra här i zon 4-5. (Men en tar jag in) Annars är det ju bara att så nya nästa vår!

1 kommentar:

  1. Just idag har jag dis och dimma inte bara ute men också i skallen.Förkylning kan man också kalla det.Dina bilder lättar upp, särskilt den vita kärleksörten.

    SvaraRadera