onsdag 25 januari 2012

Vårpyssel1

Hejsvejs!
Nu har jag omskolat Palettblad.Det är färgsorter : Velvet Nights, Black Dragon och Volcano. Den sistnämnda är ska vara lavaröd. Dessutom en påse med blandade palettblad. Det kommer att bli trångt under lysrören framöver!
Sådder som jag placerat ute i väntan på bättre tider är mer långsamma och kanske inte visar någon tillväxt att tala om förrän på längre sikt. Pärlrönn, Rostbjörk, japansk björk, Magnolia, Prunus Machii, Blodbok och några perenner:  en brunbladig och Jesters jacket som båda är nävor, vit studentnejlika, Paradislilja,Bollviva,  samt Clematis recta "purpurea .......


Chillisarna och några paprikor gror i värmekuvösen, bla Lemondrop som visade sig först, Bhut Jolokia, Red Ricoto och Bulgarian carrot. En Blodalunrot har grott inne med yttepyttesmå strån!
Vill inte påstå att frrölådans innehåll direkt minskade, snarare tvärtom, med indroppande beställda och en underbar fröbytardag hos Ester! ( Esters Trädgård ) Nördarnas julafton!
Det är en salig blandning och man kan undra hur det ser ut i trädgården sedan? Har  bara svaga förnimmelser om vad som döljer sig i de nu snötäckta rabatterna.


Försökte ta sticklingar av Fuchsior, men något gick fel, de dog. Hoppas moderplantorna överlever!


Snart är det dags att väcka pelargonerna, ta upp dem från källaren. Kanske ta sticklingar av några. Är det någon som kan tipsa om billiga torvbriketter skulle jag bli glad?


Sedan är det pionfröerna jag kom över på auktion. Läste i en artikel i STA att det ska vara vitmossa. Typiskt att det är snö och is ute nu då, men det får bli en tur till blomsteraffären för att inhandla detta "medium"!

Bilderna i dagens blogg är tagna vid Ramnasjön här i Borås.

Har lite fröer över om ngn vill ha? Chilli: Bulgarian carrot (het), Jamaican Bell (medel),
Blåsalvia, Primula veris (gul gullviva), Prydnadshirs Will Scarlet, Törnrosa kjortel. 10 kr/portion+ frankerat kuvert. Maila gärna!

4 kommentarer:

 1. Åh Margit så fina bilder du tagit och vad fin din blogg är, så fin blir min aldrig. 'Fröer' ja det vill jag gärna ha, vill ju också börja så nu. Kram kram...

  SvaraRadera
 2. Tack snälla Annika! Din blogg är visst fin!Krya på dig så att du orkar fota,så och blogga! Kram!

  SvaraRadera
 3. Bilderna blev så fina. Känner hela Ramnasjön igen dem.

  SvaraRadera
 4. Visst är de svarta svanarna vackra :) du har en utmaning att hämta på min blogg Kram Suss

  SvaraRadera