torsdag 2 augusti 2012

Konstig sommar?

Konstig sommar? Ingen ordning på vädret och växtligheten? Min chersmin blommade i slutet av juli och dahliorna som brukar prunka nu är knappt i knoppbildningsstadiet. Men den rödbladiga flädern, som brukar frysa ner helt, har t o m hunnit blomma i år, liksom kryddsalvian vars blommor jag bara har sett på bild tidigare.Tack vare den milda vintern. Penséerna i balkonglådorna håller hela säsongen, blommar för fulla muggar: för att det varit svalt och regnigt? Riddarsporrar mfl blommar längre och visst kan jag vänta lite på floxen och på att tomaterna ska få färg, (även om jag blir lite otålig emellanåt)


Lilium Landini

Det är bara att gilla läget och det gör jag gärna, strosar omkring och njuter av blomning och dofter. Nu är det bra med flera sittplatser på olika ställen, (men oftast kräver fotovinkeln de mest konstiga ställningar...)
Trädgården här är långtifrån "visningsmässig", mycket återstår och även om oavslutade projekt gör mig förtvivlad emellanåt, tröstar mig med någons kloka ord: "Trädgård tar tid"

Echinacea Tiki torch

Echinacea Irresistible
Karen Blixen
 Ha det gott!

5 kommentarer:

 1. Ja trädgård tar tid, och denna sommar...ja,ja, vad ska man göra åt det?

  Dina bilder visar iaf att dina växter trivs. Jättefina.

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Camilla! Jo, växterna gläds jag åt, men inramningen, eller snarare brist på densamma är lite frustrerande...

   Radera
 3. Ja trädgård tar tid och är ett ständigt levande ställe :) man måste ha tålamod annars skulle man inte valt att hålla på i trädgården, den ger ju även frihet till vår tolkning :) Kram Suss

  SvaraRadera
 4. I år är det upp och ner både med väder och växtlighet.
  Kram!

  SvaraRadera