söndag 2 september 2012

Äntligen lite "flow" !

Mitt i insikten att snart är sommaren över , stön och snyft, fick jag en attack av idéflow.Nya projekt formulerades för min ine syn och slutsnackat! Bara att sätta igång

Hjärtat är tillsmitt av trädgårdsvännen goa Eva.Lotta F


1. En variegerad cornell stod och såg ensam ut ett par meter från en annars sammanhängande lång rabatt.  Alltså gräva upp och förlänga rabatten så att cornellen  fick vara avslut. (Men  det finns plats kvar så den kanske kan fortsätta?) Då fick jag plötsligt ett par kvadratmeter mer planteringsyta!


En av de sista liljorna


2. Blå bollstistel håller på att ta över infarten, så den ska grävas upp och ersättas med vit skogsaster.Kommer att lysa upp den hörnan tror jag! ( Blåa bolltistlar finns det gott om på andra ställen)


De här höga "Guldbollarna " vill gärna lägga sig ner av allt regnande

3. Dagliljerabatten behöver förlängas! Sagt och gjort! skaffade snabbt ett par lecablock från bygghandeln, lade markduk under och fyllde upp med kompostjord. Bara att välkomna nya fina hemerocallis !

Den här doftar starkt på långt håll!

4. Norrsidan av trädgårdsrummet behöver göras om eller åtminståne modifieras. Just nu är hela den lånsgsidan som en ”taskigt hackad sillsallad”, lite för yvig och spretig  t o m för min bohemiska smak!


De sista liljorna i ösregn!

5. Ingången från kortsidan till växthuset är grön och grann ….av kirksål och några utekrukor. Ville snygga upp där såklart , gräva och rensa  för att få något snyggt planterat där mer permanent. Får se om kirskålen tar över igen, men den kommer att få motstånd


Höstflox  Sherbet blend i förgrunden

Inget av projekten ovan är dock helt färdigt ännu, men påbörjade och vilken trädgård blir någonsin färdig??
Flera rabatter ska kompletteras och lökarna ska planteras.....

Gillar den vita Mjölkörten skarpt!

En vattendroppe kan vara
 en tår
 svett
 eller regn.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar