torsdag 1 november 2012

Novemberdepp


Då nalkades den här tiden på året då alla löv fallit och trädkronorna står nakna och spretar.. Himlen är grå och gråter. Året då gräslöken inte hann blomma.
Det obarmhärtiga stora mörkret väller in över oss.... trädgården står vissen och tom och känslan av att det är försent blir påtaglig...Och det här är bara början, det kommer att bli en låång vinter.

Men man kan ju alltid förbereda sig för nästa vår, drömma och längta....


Skulle gärna gå i ide om det var möjligt....

Man ska inte förbanna mörkret utan tända ett ljus! påminde mig Tant Otterskruf förra året när jag var grinig.
Det gör jag!

7 kommentarer:

 1. Jag tänder en brasa, en massa ljus och kryper upp i soffhörnet ... så väntar jag på våren. Än så länge är det mysigt och ok, men i februari, snacka om depp :(

  SvaraRadera
 2. Första november spatserar in med regn och rusk nu på eftermiddag.Det är mörkt som i en kolsäck.Men om 1½ månad vänder det.Nu tänder vi ljus och myser.Trädgården får vilar.

  SvaraRadera
 3. Efter en så blöt sommar kanske det går åt fler ljus än vanligt? Det kan vara svårt att få dem att ta sig, men under tiden finns det underbara höstdofter att sätta näsan i. Och då menar jag inte mögliga äpplen :)

  SvaraRadera
 4. Hm. Unna dig en vintersolresa. Och en massa ljus!

  SvaraRadera
 5. Visst är det mysigt att tända ljus i mörkret! Sen försöker jag " tanka dagsljus" varje dag då blir iallafall jag piggare :) Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 6. att gå i ide hade inte varit helt fel :) Kram Suss

  SvaraRadera
 7. Jag är oxå lite grinig...för mörkret!
  Skönt att jag inte är ensam.
  Nu tänder vi lite ljus!

  /Lillianna

  SvaraRadera