lördag 23 februari 2013

Bredare fönsterbrädor åt folket!

Bredare fönsterbrädor åt folket! Årligen återkommande uppropet som jag varje år kör i repris, men ändras byggnormerna ? nä..... Katten Lilly surar för att hennes halvmeter på fönsterbrädan är ockuperad av mattes fröbyttor.
Vill ha dubbla fönsterbrädor, i våningar! Men det förblir nog en önskan, för det är lättare sagt än gjort. Sår och gläds åt varje grodd och skolar om allt eftersom. Fler sådder blir svårt att få plats med.Chilin under lysrör på köksbänken .Ändå har jag inte sått tomaterna ännu.

Bara för att det är så roligt har jag varit med på ett par fröbytarträffar och med känt resulta:.fler fröer!

 Svartbambun (som ju inte är härdig här) var jag ju förstås tvungen att få tag på frön till. Bara för att stammarna är mörka och så snygga! Nu övervintrar de inne som rufsiga grästuvor. En del annat som jag försökt övervintra har gått hädan och blir kompost: duvnäbb, korallbuske och pepino gick inte. Hur det går med fuchsiorna återstår att se. Pelargonerna har haft en del bortfall men hoppas att de flesta piggnar till nu i vårljuset i fönstren.Sticklingsdags är det ju också.


Bilderna är förresten tagna på Lanzarote för ett par veckor sedan. Det var underbart att se blå himmel och sol! Men såhär efteråt känns det nästan overkligt.


Har ni sått Strelizia någon gång? Den där exotiska papegojnäbben som också förekommer i orange och blått. Det har jag men utan resultat hittills och lika bra är väl det för det blir en ståtlig bananliknande palm på 3-4 meter!
Hej då!

8 kommentarer:

 1. ;)
  Ja här känner man igen sig - både i text och bild!
  På Lanzarote har jag varit och bredare (och fler) fönsterbrädor efterlyses av både mig och katten! Tänk om man haft plats för en Strelizia...
  Bläddrade idag i Blombladet från STA Älvsborgskretsen och kände igen din blogglänk så jag passar på att säga "Hej!" nu då det visat sig att vi bor nästgårds också ;)
  Ha en fin helg!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 2. Men ta en sväng till brädgår´n och snickra dig en bänk med de mått du behöver. Lätt monterat med nya konsoler och vips: massa mera plats :))
  P.S. Min svärmor lyckades faktiskt få en liten köpt turistplanta av papegojblomma att ta sig och blomma om hemma i vinterträdgården! Men den dog när hon dog...:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din svärmor måst haft gröna fingrar! Hmmm,skulle nog behöva instruktioner till snickeriprojekt! :-)

   Radera
 3. Haha! Bredare fönsterbrädor - ja tack! Inte minst efter att ha grävt i din härliga frölåda. Tack go'a Nevva!
  Kram Ester

  SvaraRadera
 4. Thank you for sharing your thoughts. I truly appreciate
  your efforts and I will be waiting for your next write ups thanks once again.  Check out my website: Bookmarking Back Links

  SvaraRadera
 5. ja bredare och fler till folket:)jag har en kompis som kom på en lösning med dessa fönsterproblem. Hon gjorde hyllor för frösådder som man lät kunde montera på fönsterbrädan. Men slutade tillverka dem då hon insåg att man måste ha stabila fönsterbrädor (marmor helst) för att det skulle funka.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera