lördag 16 mars 2013

Helt normalt....

Helt normalt för årstiden säger vädermännen ena stunden, nu vänder flyttfåglarna! och det är kallt för årstiden sägs det.
Nedan  bilder på min favoritsten alla fyra årstiderna.Man får trösta sig med grönskan som poppar upp och frodas inne, frösådder och övervintrade känsliga växter.Det är ett kärt besvär att pyssla om sådderna! Här är en Passionsblomma som min kompis Annika Svensson har frösått. Ska bli kul att se den blomma!

Ute är det vinter. Nere i stan har krokusarna och snödropparna kommit igång, icke här på Ekåsfjället!
Funderar på om det är någon idé att så tomatfrön överhuvudtsget med tanke på hur de senaste två somrarna varit? Jodå, visst ska jag så, kanske redan imorgon men i år ska jag dra ner sortimentet. 
Tänker hålla mig till en kompakt busksort Totem, och ett par köldtåliga, Subarctic Plenty och Siberian.

Istappar!

Solsken och dagsmeja . halkar runt i trädgården på förrädiska snötäckta isfläckar! Som jag längtar! Att få komma igång att greja, gräva och allt som gör mig lycklig Inspekterar växthuset och ser att krukorna med tulpanlökar ser lovande ut och sedan skottar på lite snö på krukorna.!Funderar på att köpa hem ett större parti jord och gödsel för jag är lite trött på att släpa hem påsar hela säsongen! Har ni några prisvärda tips?
'

Uteplatsen.: En Vintersaga


Det gäller att hålla ut nu till april i alla fall och om inte våren snart infinner sig, kommer jag att överväga emigration till varmare breddgrader!
Hoppet är det sista som överger en!     Ha det gott!

1 kommentar:

  1. När man ser din istappsbild måste man i alla fall gilla is, lite grann :)

    SvaraRadera