lördag 23 februari 2013

Bredare fönsterbrädor åt folket!

Bredare fönsterbrädor åt folket! Årligen återkommande uppropet som jag varje år kör i repris, men ändras byggnormerna ? nä.....



 Katten Lilly surar för att hennes halvmeter på fönsterbrädan är ockuperad av mattes fröbyttor.
Vill ha dubbla fönsterbrädor, i våningar! Men det förblir nog en önskan, för det är lättare sagt än gjort. Sår och gläds åt varje grodd och skolar om allt eftersom. Fler sådder blir svårt att få plats med.Chilin under lysrör på köksbänken .Ändå har jag inte sått tomaterna ännu.

Bara för att det är så roligt har jag varit med på ett par fröbytarträffar och med känt resulta:.fler fröer!





 Svartbambun (som ju inte är härdig här) var jag ju förstås tvungen att få tag på frön till. Bara för att stammarna är mörka och så snygga! Nu övervintrar de inne som rufsiga grästuvor.



 En del annat som jag försökt övervintra har gått hädan och blir kompost: duvnäbb, korallbuske och pepino gick inte. Hur det går med fuchsiorna återstår att se. Pelargonerna har haft en del bortfall men hoppas att de flesta piggnar till nu i vårljuset i fönstren.Sticklingsdags är det ju också.


Bilderna är förresten tagna på Lanzarote för ett par veckor sedan. Det var underbart att se blå himmel och sol! Men såhär efteråt känns det nästan overkligt.


Har ni sått Strelizia någon gång? Den där exotiska papegojnäbben som också förekommer i orange och blått. Det har jag men utan resultat hittills och lika bra är väl det för det blir en ståtlig bananliknande palm på 3-4 meter!
Hej då!