torsdag 18 mars 2010

Öfsadröpp

YouTube - Alice Babs & Titti - Droppen Dripp Och Droppen Drapp (Klicka för att lyssna!)
Och så har det varit plusgrader i ett par dygn!
"Droppen Dripp och droppen Drapp satt på varsin isetapp" (med Alice och Titti)
Måste fortfarande köpa jord, eftersom den som finns ute är genomfrusen.Komposten lär väl inte vara angripbar före midsommar i år?
Tomaterna är sådda och de har grott över förväntan.Blev lite gul Golden pearl, Black Russian, Tigrella,Marzano, Golden Sunrise, Hundreds of thousands (ampeltomat) några av varje....
Omskolning av plantor till större krukor krävde att man fick ta sig ut till förrådsboden, en smärre arktisk expedition, visade det sig, som hade underlättats av snöskor eller funkar tennisrack? (har varken eller) Först måste ett takras från garagetaket i form av ett gigantiskt snöberg,forceras.Skaren höll inte. Men haren har obekymrat svävat fram och åstadkommit gnagskador på äppelträden i höjd med där gnagskydden slutar, de har gett sig på grenarna! -Ett ansenligt snödjup alltså!

Noterar att roddarna är utfläkta, tillplattade och försvunna under snötäcket.Allt annat verkar också vara försvunnet, men hoppas med en dåres envishet att nog finns det en trädgård med växter därunder.-Smält nu då!
Problemet är att smältvattnet impregnerar kvarvarande snödrivor till is.Hur desperat är man av längtan när man vill skyffla/hacka bort detta (snart onämnbara) vita kalla medium, för att se om det finns snödroppar där?

1 kommentar:

 1. Jodå Nevva.... lyft du undan snön.... men ta det försiktigt för de finns där ;-)
  Har burit undan massor av snö närmast huset o både snödroppar, TetáTet o minipenséer finss på gång....
  Får väl täcka med odlingsväv nästa vecka när kylan kommer tillbaka!
  Ha´t himla gôrgôtt i helgen
  Nina

  SvaraRadera