lördag 27 mars 2010

Omskolning och mässa

Har varit och inspekterat växthuset.Plastskivorna har bågnat och delvis lossnat.Aluminiumramarna är böjda och det är svårt att veta vad som går att åtgärda.
Lyfter blicken och ser fågelsträck i plogformation.Av lätena att döma,kanske gäss eller svanar? Kan inte så mycket om fågelläten, men gissar glatt!
Snön smälter äntligen så sakteliga även här på Ekåsfjället och efterlängtade snödroppar och krokus visar sig.
Försådderna gror och växer så det står härliga till! Sötflockeln och törnrosa kjortel (trots sen sådd) med flera. Det ena avlöser det andra och några sådder till lär det bli.Senast såddes Djungelgurka.Lite pyssel är det med omskolandet.Tomaterna tar ny sats i större krukor närmast lysrören på köksbänken, medan paprikor och Chili får bättre plats i söderfönstret.

Hem och trädgårdsmässan på Åhaga var kul i år! Fick en känsla av att det hela krympt,färre utställare kanske. Kvalitetshöjningen bestod i att arrangörerna lyckats bjuda in proffsiga föreläsare som Hannu Saarenström.


2 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med spirande plantor. Även om snön fortfarande ligger kvar ute så är det ju vår inne. Lycka till med odlingen.
  Karin //

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk himmel du har i din header!
  Dina plantor ser frodiga o fina ut.... de måste ha fått mycket ompyssling ;-)
  Glad Påsk o ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera