torsdag 5 augusti 2010

Dille på dill!

Jaha, då börjar semestern sjunga på sista versen....Hemkommen efter resan har jag gått runt i trädgården och ser att det har vuxit en hel del. Får blandade känslor, somligt blev bra och annat mindre lyckat. Till exempel sådde jag tokigt fel i en pallkrage. Ringblommorna skymdes av märgärtorna som tog över helt. Tanken var ärtorna skulle vara närmast kanten, lättåtkomligt för barnen. Knepigt det där med platsbrist och att man vill så mycket. Fast många goda ärtor blev det!
Lite sporadiskt småpyssel som en Lavendelbukett på tork, Gurkörts-iskuber och Hallonsyltkok som doftar så himmelskt gott!
Dille på dill! Jag älskar dill! I år blev den fin och fräsch och jag använder den i sallader och på smörgås och fryser in en del och pyntar med kronorna som är dekorativa inte bara till kräftor.


Paprikor och tomater börjar mogna,men det går långsamt tycker jag.
Idag åskar det och regnet häller ner. Det är bra för då fylls vattentunnorna och kantarellerna tar fart ute i skogen!
Tjingeling!

3 kommentarer:

 1. Visst blir det fel många gånger i trädgården när det gäller plantering och sådd. Men det är av misstagen man lär sig. Och nästa år tar man nya tag igen.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 2. Kul med dill-dille! Min dill blir aldrig skördad av någon anledning. Plötsligt är den i blom och så finns det inga blad kvar. Det händer varje år. Mystiskt.
  Nästa år ska jag sätta telefonen på alarm med dillvarning lite då och då...
  Kram Ester

  SvaraRadera
 3. Ja man får väl vara lite dillig ibland.
  Annika

  SvaraRadera