torsdag 2 december 2010

Salt

Försöker att inta en mer avslappnad inställning till julförberedelserna.....
Mer snö! Naturen blir grafisk i svartvitt.Många spännande former och skugglinjer. Kylan.Det är ganska mysigt när det knarrar under fötterna! Doftar snö?

När jag vattnade krukväxterna upptäckte jag att Törnrosa kjortel visst lever, nya gröna skott på gamla helt nervissnade rankor! Spröda små "pappersbollar" -är nu självförsörjande på frön också!
Mitt i alltihopa åker frölådan fram. Javisst, Sidenpipörten kan jag ju så i miniväxthuset. I miniväxthuset har tulpanträdet grott med två späda groddar!Jag tycker det är svårt med exotiska växter men spännande och en utmaning.-Går det så går det....Snö eller is? Det kan bli halt och då saltar man vägarna.Detta salt kommer ibland från Tunisien!Bilderna nedan är ganska intetsägande, men det var kul när man var där och såg något som påminde om snö och så var det salt!


Saltöken. Det var också en märklig känsla att höra om vägsalt i fyrtio graders värme på väg till Sahara....

På vår semesterresa i Tunisien i somras besökte vi en stor saltsjö, Chott Derjid, mitt i öknen.Trakten hade varit hav för länge sedan och fortfarande tränger salt upp till marknivå.


Trevlig helg!

1 kommentar:

  1. Härlig inställning! Vi har bestämt oss för att ta ut julen i förskott och njuta lite i taget. Pynta lite när vi har lust och ta väldigt lätt på städningen. (Det där sista var visserligen ingen nyhet, men ändå...) Låter mysigt med vintersådder!
    Må så Gott!
    Ester

    SvaraRadera