lördag 3 september 2011

Trädgårdsrummet börjar ta form

Här är väl sommarens sista lilja som är väldigt långsam med att slå ut. Har passat den dagligen i flera veckor känns det som.



Ja,"Den Hemliga Trädgården",(när Aroniahäcken vuxit upp), ett rum i trädgården, börjar ta form. Bort med grönsakspallkragarna och in med upphöjda rejäla rabatter för främst Pion, Daglljor och Irisar. Valde simpla murblock till kantsten då de är lättjobbade och går att lägga puts på. Allt gräs inom, ska bort, lättare sagt än gjort!

Så jag fick vänta tills nu när skörden av grönsakerna var avklarad. I förgrunden en röd skogslönn, en japansk lönn och vingad benbenved som kanske ska få placering härinne.( Inte den röda skogslönnen då för den lär bli himla stor och ståtlig..) Där krukorna står ska det bli någon slags sittplats....

Grävmaskinen ska ta bort resten av grässvålen och sedan ska här på bärlager, markduk och singel.

I den främre rabatten blir det Pion och Dagliljor. I den bakre blir det troligen Irisar och något mer småtteplock som står i palnteringskön, tills vidare..

Rundeln med Dahlior har varit fin i år! Längst ner i vänstra kanten blir det nog en liten damm som jag länge drömt om.


Bakom dahliarundeln skymtar en rosenbåge som är "ingång" och till vänster avgränsas rummet av en Clematisvägg av ett armeringsnät. här finns ett hörn som jag drömmer en vattensten till eller liknande....

Jag har alltså kommit in i andra andningen, anlägger för fullt när andra slappnar av och njuter av säsongsslut... Intensivt lär det bli ett tag till!
Ha det gott!

2 kommentarer:

  1. Vad fint det kommer att bli :) och vilket jobb du lagt ner, men det är mödanvärt för det kommer ju att vara jätte snyggt när allt är klart Kram Suss

    SvaraRadera
  2. Det blir säkert en härlig hemlig trädgård, ser redan mycket mysig ut till formen.Och så skönt att ha den igång när nästa säsong startar!

    SvaraRadera