torsdag 8 december 2011

På vintern har man tid att titta på alla bilder man fotat under året.Inte för att jag är nöjd med så många. Ju mer man fotar desto mer självkritisk blir man. ... Brukar hävda att det tur om jag gillar något foto som blir roligt, knasigt eller allmänt hyfsat bra.
Man kan ju undra vad man ska ha alla bilder till? Jag brukar välja ut de bästa barn och semesterbilderna och faktiskt beställa papperskopior till familjealbumet. Det känns lite mer på "riktigt" då och man kan bläddra utan elektricitet.
Det är ju lite pyssel med redigering i ett gammalt gratis och framförallt användarvänligt (enkelt) fotoprogram. Storknar så fort jag ser de avancerade multifunktionella programmen. Är inte teknikfientlig och vill gärna förkovra mig, men: När sjuttan ska en vanlig dödlig ha tid att lära sig alla de finesser som finns? Behärskar ju knappt min gamla antika mobiltelefon än!

Ett sommarminne:

Ståtlig Änglatrumpet på Legoland.

Min kärlek till trädgården försöker jag spegla på min blogg och ibland blir det mer bilder än text. Har alltid gillat att skriva. Även om jag kanske inte alltid har så mycket att säga, "säger en bild mer än tusen ord"......

Gråhöst

När man bloggat ett tag, blir det svårare tycker jag. Följ årstiderna ett år och du upptäcker att det börjar om från början. Det är det som är finessen och underbart befriande! Men jag vill ju inte upprepa mig - köra förra årets inlägg i repris! Som tur är gör man ju alltid något nytt. Också en fin vintersport: Drömma och planera nästa projekt!

Fastnade för de rosa julstjärnorna av mindre format. Motljus och immig lins!


Julgrupper är kul att göra själv. Men i år tog mossan slut och ute är det snöstorm och drivis! Lite roligt med motgångar och vädrets nycker för då får man improvisera!
Amaryllisen ovan köptes som rosavitstrimmig " First love" men blev rödvit.... Jaja, det händer ofta och man blir lite överraskad först. Tänker ett varv till och gillar läget.

Jo, jag skulle gärna vilja ha det där stilla snöflingefallet på bloggen, men har inte lyckats med det, än.
Ha det nu så bra med mys o pys, stök, bak o bök!

2 kommentarer:

  1. WOW vilken ängel!Snöstorm och drivis? Tja, här har vi möjligen drivis i luften:) Jag säger som du, bildarkivet är en tröst när trädgården är för mörk och kall.Jag skapar mina bilder direkt i sökaren, för att hålla på med dem i något datorprogram har jag varken kunskap eller tid till. Det är bara att gilla dem som de blir, eller kanske träna mig till att bli en bättre fotograf?

    SvaraRadera
  2. Den var mäktig den änglatrumpeten :) ja visst är de svårt att finna ut vad man ska blogga om ibland , för mej är det orken som har fått sig en törn :) kram Suss

    SvaraRadera