onsdag 29 juni 2011

Howard Weed

Skynda långsamt!
Då var rosenbågen på plats, (som inköptes för två år sedan).
Rosorna planterade, Honungsros Helenae och en vit Polstjärnan,(som inköptes i höstas). Det är semester, men det är kul när det händer saker i trädgården! Kan ju inte slappa i hammocken hela tiden, är för rastlös för det...



Sedan var det här med färger i frökataloger, som vanligt! Petunian blev inte blå utan mörklila. Okej en snygg sammetslyster och man vänjer sig och får var nöjd att det blev plantor i alla fall!


Så var det fynddax på perennrea! Man får med sig både det ena och det andra! Himla lyxig känsla! Är just nu galen i Irisar och Dagiljor!



Trädgårdsrummet som är under uppbyggnad kommer att få några fler rabatter och grusgångar. Gräsmattan ska bort! Det är lättare sagt än gjort dock! Jag är tacksam att min egen trädgårdsanläggare hjälper mig! Allt ska inramas av en Svartaroniahäck (som är beställd) och ovan nämnda Rosenbåge blir ingång.....



Bilderna är på Strandirisen Howard Weed.( ett av fynden på rea!)

Underbart med sol och värme! Det torkar upp väldigt snabbt tycker jag och ikväll har jag bråkat med vattenslangar och dito kopplingar,blev både blöt och avsvalkad men så småningom blev de mest törstiga vattnade!

Solrosen mäter ca 175 cm.

Hej då!

lördag 25 juni 2011

Vi hade i alla fall tur med vädret

Midsommar och vi valde Liseberg. Det kom en liten skur, sedan snurrade molnen runt.Det var kallt och blåsigt. Medan barnen åkte i karuseller gick jag en promenad i Lisebergs Lustgårdar.Det var fint!


Det var ett fint parkaktigt område som var fridfullt att strosa omkring i. Kuperat och slingriga gångar med överraskningar runt hörnet





En bro

En skön sittplats som jag blev nyfiken på historien bakom.


En kaninkram är aldrig fel!

Hemma igen. En rabatt har blivit blålila och rätt snygg med praktbetonika, veronika,nävor och toppklocka. Lite rörigt och vildvuxet, snett och vint, men hellre det än helt nervält av regn och vindar.




Rudbeckia Green Wizard


Plymspirea i all enkelhet,full av humlesurr!



Härligt med sol igen kommande vecka! Ut och njut!

torsdag 23 juni 2011

Midsommar

Det regnar, ganska mycket och väldigt ofta......






Roligare än såhär blir det inte........

måndag 20 juni 2011

Färgstarkt

Färgstarka växter idag. De Lyser så bra mot all grönska runtomkring.

Lilium Pumilum En fin lilja jag hade turen att vinna på ett forumlotteri förra året.

Röd Rosenkrage har jag försökt med i flera år. Men hur kommer det sig att de ändå blir ceriserosa, fast jag planterat röda i blom?
Färgstark!Piggar upp i regnet....


Fördelen med regn är att man slipper vattna växtligheten, nackdelen att tvätt inte torkar.En trend nu är vattenväxter. Har Blomsterlandets försäljning av narv, lotus, näckrosor mm något samband med vädret eller har alla skaffat sig dammar? Ovan: näckrosorna är fejk!

En annan nackdel är att mulet fuktigt väder framkallar knott i mängder! Det blir outhärdligt att vistas, (särskilt på baksidan som gränsar till en slyskog) och göra något vettigt. Hjälper Djungelolja?

Snart dags för Midsommar- jordgubbar och blomsterkransar!

torsdag 16 juni 2011

Dagens bukett

Släpper allt och går ut i sommaren!
Bara gå och skrota, inspektera och rensa lite grann. Gödsla, stödja upp och rensa lite till. Vattna, plantera och vattna lite till.....


Tjuvar lite tomater.Det är en säregen aromatisk doft när man handskas med plantorna.



Dagens bukett av allt som trädgården bjuder på just nu......
.

torsdag 9 juni 2011

En bukett. Vilken lyx att kunna gå ut och plocka ohämmat, vilket man ju kan göra ute i naturen såhär års också. Men "Naturen" är lite långt borta till vardags när tidsschemat är pressat.

Gladde mig så åt rosenknoppen på busken som överlevt vintern. Skulle ta bort lite ogräs bakom och då, snuddar jag knoppen som går av! Ve och fasa! Klantig man är ibland...

Häromdagen började jag tvivla på mina förståndsgåvor: Plötsligt hade jag beställt 500 blomsterlökar( mest narcisser)! Är jag galen? Varning för Lökgrossisten.....

Varför blommar inte mina irisar?? Varken germanica eller sibirica visar någonsomhelst tillstymmelse till stängel och knoppbildning, bara blast.
De är planterade grunt, i full sol och väldränerat. Bor i zon 4-5.
Inte heller vallmon, som jag decimerade något i höstas för de började bli väl vidlyftigt utbredda, vill visa sig.
Båda dessa blommar i området, men inte hos mig, snyft!

Gammal pimpinellbuske.

En skuggrabatt med många gröna nyanser och bladformer har tagit sig bra!

Härlig plocksallat och lök i pallkragen! På andra sidan växer rucolan som är god på frukostmackan!
Röda trädgårdslupiner. De blir rödare och rödare med tiden!

En oenotståndlig växt som jag sprang på häromdagen! Succulent "Albuca Spiralis" Frizzle Sizzle.


En limefärgad ros! Är det något fel eller ska den vara sådan? Ett fynd för 25 spänn!

Kaprifolen blommar och doftar ljuvligt!

Snart är det sommarlov och semester! Mer trädgårdstid! kanske man kan få mer tid att njuta av all växtlighet och få lite perspektiv på framtida planeringsprojekt...
Hoppas!
ha det bra alla!

måndag 6 juni 2011

Fototävling! Hjälp!

Snälla hjälp mig genom att rösta på min bild nr 2! Tacksam för alla röster!
http://www.fromedposten.se/blogg/

lördag 4 juni 2011

Det börjar likna något

Äntligen! Det tar sig och börjar likna något.Är lycklig!


Före


Bärlagret på plats


Muren byggdes av sambon Lennart


Jag tycker det ger en helt ny tyngd åt platsen!Jag är mycket nöjd! Imorgon ska jag göra i ordning och plantera i denna nya lite större rundel! Ormhasseln får sällskap av Dahlior varje sommar.
Ha det gott i sommarvärmen!

fredag 3 juni 2011

Bohemian style

Hejsan! Mitt i allt, allt pågår samtidigt! En härlig tid!
Men hur mycket man än gör, finns det lika mycket kvar.Fixar och trixar och ändå blir det bara halvfärdigt.Är långt ifrån nöjd.Inga bra foton blir det heller.Ögat beskär,men inte kameran. Röriga bakgrunder eller störande detaljer i förgrunden. Hopplöst ljus.... ser bara alla "fulhörn" och ofärdiga projekt.
Tappar lusten att blogga snart!


Ska banne mig skapa en ny Trädgårdstrend: Bohemian style!

Smulgubbar, ska bli mums!
Brunnäva


Lika bra att släppa handskarna mellan de omaka stolarna, inta ryggläge med en god bok i hammocken och vara alldeles bohemisk! Varsågoda!