onsdag 24 april 2013

Våren som kom av sig, igen.....


Äntligen!

          Och DÄR var det stopp, tvärstopp för vårens intåg!

Vårvindar friska har slitit ner växthusdörren som tyvärr inte går att laga. Med fiberdukar på allt innanför (hade ju precis hunnit bära ut en massa plantor) och med en glipa på 2 dm provisoriskt stängd dörr, hoppas vi klara eventuella frostnätter i framtiden.

Kathrine Hodgkins
                         

Kyliga regnridåer lägger sordin på det mesta. Hade ju knappt kommit igång med rabattrensningen och högar av fjolårsblast blandat med boklöv ligger i nonchalanta högar jämsides och ramar in de första uppstickarna, snödroppar och iris. Skräpet får ligga i väntan på att skottkärrorna fixas, punka på båda, som inte behagat laga sig själva under långa vinteruppehållet...

Vakna nu, lilla videung......

 Kryper ner på backen för att njuta lite extra av de sötaste fyllda snödropparna, Galanthus Flore Pleno! Gläds åt att några få ( från början 3st) nu bildat en hyfsad rugge. De får gärna sprida sig!


Galanthus nivalis Flore Pleno, 
                           

Jag har ännu inte sett några skador av gnagare eller rådjur på något ännu. Förutom lite avgnagd bark på kvarliggande (beskurna) äppelträdsgrenar. Fast de kan ju ”anfalla” närsomhelst.Det ska bli intressant (eller inte?) att få se vad som klarat sig av buskar och perenner. Rosorna är svartbruna och de yngsta rhododendronen har frystorkat.

Spännande är det i alla fall att att få se vad som kommer upp av det man glömt att man planterat. Ej överraskande nog har ogräset klarat vintern bra ….

När vindarna viner och hammockskyddet är på plats, är det skönt att greja inne med omskolningar av diverse sådder ( de som klarat sig undan mitt överambitiösa vattnande och inte drunknat...) och krukning av lökar för senare utplantering te x gladioler, liljor och dahlior.


Chiliplantor i långa rader!

             Bildvalet är något enahanda, men det finns inte så mycket att fotografera i trädgården ännu, fast det är mitten av april.......                                                                     

2 kommentarer:

 1. Förstår din frustration, det har varit samma väder här. Snödropparna är fantastiska och den lilla dubbla brukar glädja med att föröka sig rätt snabbt.

  Ha det gott, Carina

  SvaraRadera
 2. Oj, så mycket fint du har. Första besöket för mig här och jag är riktigt avundsjuk på din fina grävare och din solros, den svarta alltså. Var får man tag på en sådan?

  Ha det fint

  /Anette

  SvaraRadera