lördag 17 augusti 2013

Augustiblogg del 3

Augustiblogg del 3
Sommarminnen - Glädje och sorg


Det var längesedan jag uppdaterade bloggen. Hela sommaren har gått. Men som det är: ”Livet och ibland döden, kommer emellan.”


En hel trädgårdssommar låter sig inte sammanfattas i ett blogginlägg känns det som. Utan det får bli några tillbakablickande nedslag lite här och där helt okronologiskt eller som en fjärils flykt över sommarängen......
.

Alla har pratat om den frystorkade våren och visst, hos mig har det också blivit svinn. Rosen Karen Blixen klarade inte sin andra vinter (vilket i och för sig inte var väntat heller, även om man alltid fåfängt hoppas här i zon 4-5). Polstjärnan, som borde vara härdigast, gick hädan den med, medan Honungsrosen klarade sig även om blomningen uteblivit i år. Några unga Rhododendron frös ner helt, några äldre exemplar skadades lindrigare. Röd fläder och snöbollsbusken frös ner helt och såg döda ut länge, men har kommit igen. Eftersom det är svårt att komma ihåg alla växter man har är det inte hela världen om någon uteblir - bara fylla luckan med något annat spännande!

Prydnadsrabarber. Blomman blir ståtligt hög!
Vad som är mest påtagligt är att allt kommit i blom senare i år, särskilt rosor, klematis och vissa perenner. Inget ont med det, tvärtom, mer tid att njuta när inte allt kommer på samma gång. Väntar fortfarande på att Peace knopparna ska spricka upp, en given favorit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar