lördag 8 maj 2010

Hur står det till?

-Jo, tack det står still!
Ett bedrägligt lugn lurar därute. Kylan i mitten av maj bromsar växtligheten och det verkar inte hända så mycket.Fast våren blir ju längre på det viset.Ändå kan man se och nästan höra hur grönskan frodas och knopparna sväller. Lite värme nu och allt exploderar. Det regnar idag och det blåser. Det finns mycket att pyssla med. Omskolning och mer omskolning.Vattna och gödsla!Planterinskön växer. Paprikor och chilli som skulle ut i växthuset för länge sedan, får fortsätta trängas på fönsterbrädan men de verkar trivas för de blommar och chillin har satt tre frukter!
Hade tänkt att få ut dhaliorna i helgen men det verkar ju inte bli väder för det och säkert blir det fler frostnätter,men snart ska de ut ialla fall! Förra året fick de lite skador under dubbelt lager fiberduk men de tog sig fint ändå. Alltså: på med regnstället och ut!
Ser fram emot att gå på Lisebergs trädgårdsdagar i morgon.Det ska bli kul!

Provsatt i en hammock och drömmer nu om en sådan.
Har blivit ett släpkärrelass jord rikare!2 kommentarer:

 1. Helt rätt inställning! Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder... Själv snörvlar jag framför brasan och överväger inomhusarbete vid datorn.
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen en kall vår, men å andra sidan är det många blommor som håller länge. Jag hoppade dock över ogräsrensning idag, för kallt för fingrarna.
  Ha en fortsatt skön helg,
  Eva

  SvaraRadera