tisdag 19 april 2011

Påsklov-Trädgårdslov

Jaha, var ska man börja? Blåa penséer i balkonglådorna blev det i år.Fyndade en japansk blodlönn som jag länge suktat efter och nu är den hemma!Gillar rödbladiga växter mer och mer.Är dock lite orolig för härdigheten, så den får bo i kruka tillsvidare.Fast jag har sett att det finns några fina väl etablerade lönnar i området.
De här dagarna med hittills strålande sol och värme är härlig trädgårdstid och ypperligt att sätta planer och projekt i verket. Två nya planteringlådor ordnade.En av överblivna lecablock och sedan den före detta sandlådan.Barnen köpte idén att odla rädisor! Tömde all sand och fyllde med jord.Det blev åtskilliga rundor med skottkärran! Tänkte att det skulle vara praktiskt att ha sallat och dill nära huset, men där stötte jag på patrull. Sambon tycker inte man kan ha grönsaker på "framsidan".Blommor är ju också välkomnande, så vi får väl se om det blir ett minipotager med lämplig combo av ätbart och ögongodis.


Iris caroline Hodgkins. Favorit i repris!

Att bygga om rundeln, där bambustaketet sjunger på sista versen,är påbörjad. Det ska bli en lite större cirkel med en ordentlig stenmur.Där brukar dahliorna bo och det kan bli hur snyggt som helst! Återkommer om detta....
Tänkte min en relativt låg svartaroniahäck för att rama in ett "rum". Höstfärgerna ser jag framför mig då. Till en dörr/ingång: en rosenbåge med honungsros.Ska förbereda pallkragarna för sådd, omskola och flytta plantor till växthuset.
Hur mycket hinner man på en vecka? Har ju två barn som ska aktiveras också!på köksbordet

Alltså, vi pysslar och pyntar!

2 kommentarer:

  1. Vilka söta kyklingar :) ser så mjuka och lena ut Kram Suss

    SvaraRadera
  2. Heja heja!
    Vi får nog fixa en tidsmaskin, dvs en som fixar mer tid...
    Kram Ester

    SvaraRadera